Havermout pap met frambozen

Jarenlang heb ik steevast beweerd dat ik absoluut geen pap lust. Waar ik het vandaan haalde weet ik niet, aangezien ik het eigenlijk nooit had gegeten. Totdat ik laatst toch wel nieuwsgierig werd en het maar een keertje heb geprobeerd. En oh wat is het lekker! Je kan het ’s ochtends ook super snel maken en desnoods in een glazen potje meenemen, handig toch? Ga jij het morgen ochtend ook een keertje proberen?

Wat heb je nodig voor 1 portie?

– 200 ml plantaardige melk (denk aan amandel-, haver- of rijstmelk)
– 60 gram havermout
– Een handje (bevroren) frambozen
– Hoeveelheid/soort fruit/noten/zaden naar smaak
– Eventueel 1 theelepel honing

Hoe maak je het?

Verwarm de plantaardige melk in een pannetje totdat het licht begint te borrelen, voeg dan de havermout toe. Draai het vuur lager en laat het een beetje pruttelen. Vergeet niet om er af en toe even door heen te roeren!
Meng na een paar minuten de frambozen er door de pap heen. Voeg eventueel een theelepel honing toe (ik doe dat altijd als ik amandelmelk gebruik, zodat het net wat minder bitter is). Als je het idee hebt dat de pap te droog is, kan je nog een scheutje plantaardige melk toevoegen en als je het idee hebt dat de pap te nat is, kan je nog wat havermout toevoegen.

DSC_5278_1
Versier jouw kommetje met wat vers fruit/noten/zaden/pitten of iets anders &
ENJOY!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

One thought on “Havermout pap met frambozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s