Havermout pizza met groenten & walnoten

Om te beginnen heb ik hieronder een receptje van de allerlekkerste havermout pizza ooit! Het fijne is dat deze pizza heel erg goed vult, maar niet zwaar op de maag valt. Ook zitten er in de bodem meer voedingsstoffen dan in een normale pizza, omdat het grotendeels uit havermout bestaat. Ik heb gekozen voor paprika en aubergine, maar neem gerust andere groenten die jij lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan courgette, tomaat of asperges.

Heb je trouwens al gezien dat mijn recept ‘Noedelsoep met wilde spinazie & bimi’ afgelopen dinsdag in de Metro stond? Door HEEL Nederland! Zo een gek idee, maar vooral zó gaaf!

DSC_51346

Wat heb je nodig voor 1 pizza?

Voor het deeg (dit kan je ook makkelijk verdubbelen als je meerdere pizza’s wilt maken)

– 50 gram havermeel
– 20 gram bloem
– 3 gram gist
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Mespuntje zout

De overige ingrediënten

– 5 plakken aubergine
– 1 puntpaprika, door de helft in de lengte
– Een handje spinazie, gewassen
– Een handje walnoten
– 2 à 3 eetlepels tomatenpuree
– ± 1/2 bol mozzarella (of een andere kaas/geen)

Hoe maak je het?

Los de gist op in een kommetje met anderhalve eetlepel warm water. Meng ondertussen de havermeel, bloem, Italiaanse kruiden en het zout in een kom en voeg de gist hier vervolgens aan toe. Giet daarna langzaam 3 à 4 eetlepels lauw water bij het mengsel. Let op dat het niet de droog wordt, maar ook niet te nat (het kan zijn dat je dus minder/meer water nodig hebt). Kneed het even goed en leg het dan in vershoudfolie in de koelkast. Hoe langer hoe beter.

Verwarm de oven op 220 graden. Leg de plakken aubergine in een kommetje met grof keukenzout (zo trekt het vocht eruit) en laat dit voor ±10 min staan. Spoel het vervolgens goed af zodat er geen zout meer op zit. Gril vervolgens de aubergine en paprika.

Haal het deeg weer uit de koelkast en rol het met een deegroller tot een mooie ronde vorm. Maak het zo plat mogelijk, dat het nét niet breekt. Beleg het deeg met de tomatenpuree, spinazie (tip: doe deze onder de groenten en kaas, zodat het veel minder snel verbrandt), aubergine en paprika. Verdeel de kaas en walnoten schuif de pizza (op een bakblik!) in de oven, voor 8 à 10 minuten.

ENJOY!

Laat je weten wat je ervan vindt?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_5108_1

* Dit recept verscheen ook als gastrecept op Healthyfans.com en Girlslove2run

4 thoughts on “Havermout pizza met groenten & walnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s