No-bake boekweit koekjes

Wist je dat boekweit echt heel erg lekker is als je het kort in een pan roostert? De korreltjes krijgen dan een hele lichte notensmaak en worden ook nog eens lekker knapperig. Sinds ik er achter ben hoe lekker het is strooi ik het over van alles en nog wat, van ontbijt tot avondeten 😉

Deze koekjes zijn, en ik overdrijf echt niet, binnen vijf minuutjes gemaakt en zó lekker! Met de hoeveelheden in dit receptje kan je zo’n zes kleine balletjes maken, maar je kan het receptje makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen om in een keer een groter portie te maken. Ik weet precies hoe lang, maar in de koelkast kan je het gerust een tijdje bewaren.

Wat heb je nodig voor 6 balletjes?

– 1/4 cup boekweit
– 1/4 cup zonnebloempitten
– 1/4 cup hennepzaadjes
– 1 eetlepel havermout
– 1 eetlepel honing
– 5 dadels

DSC_462000

Hoe maak je het?

Verwarm een pan op laag vuur en rooster daar de zonnebloempitten, hennepzaad en boekweit in totdat het heel licht goudbruin kleurt. Mix ondertussen met een handmixer/keukenmachine de dadels en de honing tot een plakkerig geheel, voeg daarna alles samen en kneed het goed samen. Als het teveel uit elkaar blijft vallen kan je er eventueel nog een dadel of wat honing aan toe voegen en als het te plakkerig is kan je er juist nog van pitten aan toe voegen.

DSC_4640

Verdeel het deeg nu in ongeveer zes kleine balletjes/koekjes en zet ze even in de koelkast zodat ze wat steviger worden & enjoy!

Laat je weten wat je ervan vind? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_4635

3 thoughts on “No-bake boekweit koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s