Møn, Denemarken

In de kerstvakantie ben ik twee weken in Denemarken geweest. Eerst ongeveer een week op Møn en daarna ongeveer een week in Kopenhagen. Natuurlijk ging de camera mee en ben ik thuis gekomen met een paar honderd foto’s om uit te zoeken, maar hier alvast het eerste deel!

DSC_3906

Het eiland Møn ligt ongeveer twee en een half uur onder Kopenhagen. Het eiland is, anders dan de rest van het land, heel erg heuvelachtig en het grootste gedeelte van de kust bestaat uit krijtrotsen. Op de heen weg zijn we, zodat de rit iets korter was, een stukje met de pond gegaan.

DSC_4025 DSC_4028

De dag daarvoor kwamen we in het donker aan en omdat er geen lantaarn palen zijn, hadden we echt geen idee hoe het er daar uit zag. De volgende ochtend werden we wakker met dit uitzicht, super mooi! Hier zie je trouwens ook dat het nog best heuvelachtig is. Die eerste dag zijn we ’s ochtends eerst boodschappen gaan doen en even kijken in het Stege, het dichtstbijzijnde ‘grootste’ stadje. Daarna gingen we nog even uitwaaien op het strand.

DSC_4177

Heel veel kan je hier op een dag niet doen, aangezien het rond negen uur ’s ochtends pas echt licht wordt en het rond drie uur alweer gaat schemeren. In Kopenhagen ben je hier niet zo veel last van omdat er gewoon lantaarn palen zijn, maar hier zie je zonder een zaklamp na vier uur gewoon niets meer. Echt helemaal niets.

DSC_4009

De volgende dag lekker ontbijten (ik natuurlijk met pancakes ;)) gingen we naar het bos.

DSC_4242

Ik vind het altijd zo mooi als zeewater helder groen is! Als je de temperatuur even wegdenkt, het was namelijk echt heel koud, had het zomaar in een tropisch land kunnen zijn! 😉

DSC_4222DSC_4215 DSC_4207

Ben jij wel eens in Denemarken geweest? Zo ja, waar?

Fijn weekend!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

13 thoughts on “Møn, Denemarken

  1. Pingback: Møn, Denemarken #2 | Deliciously Cooking

  2. Pingback: Møn, Denemarken #3 | DELICIOUSLY COOKING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s