Pepernoten

Hoewel de pepernoten vaak al sinds eind augustus in de schappen liggen, is de ‘echte’ tijd voor mij nu pas aangebroken. Af en toe een bakje pepernoten terwijl het buiten al donker wordt, heerlijk! Hoewel het lekker makkelijk is om ze gewoon bij de Appie of de bakker te halen, is het veel leuker om het een keertje zelf te maken. Ook is het veel gezonder omdat deze zelfgemaakte pepernoten vrij zijn van toegevoegde suikers en E-nummers. En als de bakplaat eenmaal in de oven zit, verspreidt er zo’n heerlijke geur door het huis! Maken dus! 😉

Wat heb je nodig voor een kommetje pepernoten? 

– 70 gram havermeel
– 60 gram dadels (± 5 kleine)
– 35 gram cashewnoten (mix dit tot cashewnotenmeel)
– 2 eetlepels rijstmelk
– 1 eetlepel gesmolten kokosvet
– 1.5 theelepel kaneel
– 1 theelepel 5-kruiden

Hoe maak je het? 

Verwarm als eerst de oven voor op 175 graden. Mix daarna met een handmixer/keukenmachine de dadels, kokosolie, rijstmelk en honing tot een soort stroop. Meng in een andere kom de havermeel, cashewnotenmeel en kruiden door elkaar en voeg dit bij de stroop. Mix dit tot één geheel.

DSC_4120_1

Pak een ovenbakblik met een velletje bankpapier. Maak van het ‘deeg’ kleine pepernootjes. Zorg wel dat ze allemaal ongeveer de zelfde grootte hebben, zo hebben ze ook allemaal ongeveer dezelfde baktijd. Schijf het bakblik in de oven voor tien minuten. Roer daarna even door de pepernoten heen en laat ze nog voor ± vijf minuten in de oven (hou het wel goed in de gaten, op het laatst kunnen ze snel verbranden).

NOTE: zorg er echt voor dat ze net iets groter dan het vingertopje van je duim zijn. Zo worden ze ook vanbinnen knapperig en lijken ze veel meer op pepernoten!

DSC_4139_1

Maak jij wel eens zelf pepernoten?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_4157_1

 

One thought on “Pepernoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s