Peanut butter cookies

Pindakaas. Het liefst eet ik het bij van alles en nog wat (of uit de pot…). Deze koekjes moest ik daarom ook zeker een keer maken, en ze zijn, al zeg ik het zelf, perfect gelukt! Van binnen nog zacht, maar vanbuiten knapperig. Heerlijk! Zoals je hieronder in het ingrediënten lijstje ziet, heb je maar vijf ingrediënten nodig en het deeg is binnen een paar minuutjes klaar. Ik heb er pompoenpitten door heen gedaan, maar je kan er ook andere noten, pitten, zaden en dergelijke aan toe voegen. Your choice!

Wat heb je nodig voor 10-12 koekjes?

– 1 cup havermeel (± 100 gram)
– 1/2 banaan
– 4 dadels (zonder pit)
– 3 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde dingen
– 3 eetlepels (pompoen)pitten

– kleine handmixer/magimix of een soortgelijk apparaat

Hoe maak je het?

Verwarm als eerst de oven voor op 165 graden hetelucht. Week de dadels even in kokend water en mix ze daarna met de pindakaas, banaan en havermout tot een mooi deeg. Kneed vervolgens de pompoenpitten er doorheen, zodat ze heel blijven.

Om een beetje gelijke koekjes te maken kan je er het best allemaal bolletjes van kneden en die daarna een beetje plat drukken. Verdeel de koekjes op een bakplaat en zet het voor 13-15 minuten in de oven. Ze zijn het beste als de randjes goudbruin zijn, maar de onder en bovenkant nog niet.

DSC_4002

Waar vind jij pindakaas het lekkerst bij? Let me know! 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

* Dit recept verscheen ook als gastrecept op Healthyfans.com

3 thoughts on “Peanut butter cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s