Geroosterde spruitjes salade

Tot een jaar geleden had ik nog nooit spruitjes gegeten en toen ik het een tijd geleden zag liggen in de supermarkt wou ik het wel een keertje proberen. Ik moet toegeven dat ik gekookte spruitjes nog nooit geprobeerd heb, maar geroosterd zijn ze zo lekker! Als je spruitjes roostert met kruiden worden ze super smaakvol én knapperig. Wist je trouwens dat spruitjes echt heel erg gezond zijn? Bomvol mineralen, vitaminen en relatief veel eiwitten.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

– 1 aubergine, in plakken van 1 cm.
– 1 rode ui, in plakjes
– 1 grote punt paprika, door de helft in de lengte
– 200 gram spruitjes, het kopje eraf en door de helft
– 100 gram quinoa of bulgur
– 1/2 limoen
– 1/4 cup pitten
– 1 theelepel oregano
– Groentebouillon

Hoe maak je het?

Snijd als eerst alle groenten en leg daarna de aubergine in een kommetje met grof keukenzout voor ± 5-10 minuten. Spoel het zout er daarna goed af en droog de plakken.

Verwarm de oven voor op 185 graden. verdeel de spruitjes, paprika en de ui over het bakblik, verdeel de oregano (alleen over de spruitjes) en besprenkel het met olie. Hussel het daarna nog een beetje zodat het goed verdeeld is. Zet het voor 15 tot 20 minuten in de oven. Grill in de tussentijd de aubergine in een grillpan met kokos-/olijfolie, kook de qionoa/bulgur voor de aangegeven kooktijd in de groentebouillon en rooster eventueel de pitten op laag vuur.

 DSC_3446

Verdeel het over twee borden, knijp de halve limoen er boven uit, strooi de pitjes eroverheen

& enjoy!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

 

DSC_3440

 

3 thoughts on “Geroosterde spruitjes salade

  1. Ik kook spruitjes altijd, roosteren ga ik proberen. Ziet er op de foto in ieder geval erg smakelijk uit. Je blog heeft trouwes alleen maar mooie foto’s iets waar ik nog een beetje mee worstel met sommige recepten. Tips zijn dus welkom;)

    Like

    • Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Als tips voor gerechten fotograferen is de ondergrond erg belangrijk. Op een witte ondergrond komen de kleuren bijvoorbeeld veel beter uit. Ook is de kwaliteit van je camera wel belangrijk en als laatste, de beste foto’s maak je met daglicht 🙂 Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Liefs, Isa

      Like

  2. Pingback: THE LIST: mijn favoriete recepten van 2015 | Deliciously Cooking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s