Spelt-wraps met groenten

Je kent ze vast wel; wraps. Hoe makkelijk het ook is om ze uit een pakje te halen en even op te warmen, is het veel leuker en gezonder om ze zelf te maken! Het leuke van wraps vind ik dat je zelf kan bepalen wat je er op doet en er zo ook voor iedereen wel iets te bedenken valt (ook leuk voor verjaardagen).

Deze wraps heb ik gemaakt met een combinatie van speltmeel en boekweit vlokken. Spelt is een van de oudste en beste graansoorten, ook wel bekent als ‘oergraan’. Wat is het verschil tussen tarwe en spelt? Samengevat gaat bij tarwe tegenwoordig het grootste gedeelte van de voedingsstoffen verloren bij de productie, bij spelt niet (of minder) doordat de voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten en aminozuren) in de korrel zitten en niet in de schil.

Hieronder staan trouwens ingrediënten die ik lekker vind op mijn wrap, maar dat kan je gerust aanpassen aan wat jij lekker vindt!

Wat heb je nodig voor 4 grote wraps?

Voor de wraps:

– 70 gram boekweit vlokken
– 70 gram speltmeel
– 0,225 L water
– 0,050 L rijstmelk (als je dat niet in huis hebt kan je het ook vervangen door water)
– 3 theelepels rozemarijn
– 1/8 theelepel zout
– Hoeveelheid peper naar smaak

 Overig:

– 2 puntpaprika’s
– 3/4 abergine
– 1/2 avocado
– 1/2 limoen (sap)
– Een paar takjes munt
– 200 gram mozzarella (optioneel)

DSC_2934_1

Vinden jullie het ook altijd zo leuk als je een avocado opensnijdt en er geen enkel bruin plekje te vinden is? 😉

Hoe maak je het? 
Verwarm als eerst de oven voor op grill-stand, 180 graden. Snij daarna de aubergine in dunne plakken van ± 5 mm en leg ze in een kommetje met grof zout (zodat het vocht er uit wordt getrokken) en was ze na 5 minuten goed af. Snij ook de paprika, door de helft in de lengte. Leg daarna de paprika en aubergine op een oven rooster en wrijf ze een beetje in met koksolie/olijfolie. Grill ze voor 10-15 minuten. Hou het zelf in de gaten want elke oven is anders.
Maak ondertussen in een kom het beslag voor de wraps. Het hoort een beetje stevig te zijn, maar als het erg dik is dan kan je beetje bij beetje nog wat water bijvoegen. Warm ondertussen een pan op. Zorg voordat je de wraps gaat bakken er kokosolie over de pan verdeeld is. Doe een schep beslag in de pan en verdeel het met een spatel goed over het oppervlakte en bak de wrap aan beide kanten goud-bruin. Herhaal dit totdat het beslag op is.
DSC_3214

Serveer de wraps met de aubergine, paprika, avocado en mozzarella en maak het af met wat munt blaadjes en een beetje limoen sap.

Wat doe jij het liefst op je wrap? 

DSC_3206

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s