Gort salade met gegrilde groenten

Ken je het graansoort gort al? Gort is gepelde gerst, wat het oudste gekweekte graansoort van Europa is. Ook al is het ondanks dat nog vrij onbekend. Vroeger werden er vooral broden en pap van gemaakt, maar ik vind het heerlijk door de salade!  Het zorgt voor een lekere smaak en structuur en het leuke is dat je er er eindeloos mee kan variëren!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

– 110 gram gort*
– 1 (punt)paprika, in reepjes
– 3/4 aubergine, in plakken van ± 1 cm
– 1/2 courgette, in plakken van ± 1 cm
– 1/2 prei, in dunne plakjes
– 1/2 limoen, alleen het sap
– 2 eetlepels pitten naar keuze
– 2 eetlepels noten naar keuze
– 2 theelepels gedroogde tijm
– 1 teentje knoflook
– Groentebouillon
– Grof keukenzout

* Op de meeste verpakkingen staat dat het eerst een paar uur geweekt moet worden en daarna nog een uur moet koken. Ik doe dat noem , maar kook het zo’n 30-45 minuten, dat werkt prima en scheelt nogal wat tijd.

Hoe maak je het?

Kook de gort voor de aangegeven kooktijd in groenten bouillon (giet het af als het klaar is). Snijd ondertussen de groenten en verwarm de oven voor op 180 graden (grill-stand). Leg de courgette en aubergine in een kommetje met grof keukenzout. Spoel dat er ongeveer vijf minuten later weer af en ‘knijp’ de plakken uit. Leg de plakken en de paprika op een ovenrooster en besprenkel ze met wat olie. Gril ze in de oven voor ± 20 minuten.

Verwarm ondertussen twee pannen en snijd de knoflook en prei. Rooster in de ene pan de pitten en noten (zonder olie) op laag vuur. Smelt wat kokosolie in de andere pan en bak op laag vuur de prei met de tijm en knoflook.

Meng alle ingrediënten in een kom en & enjoy!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_2811

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s