Havermout koekjes met rozijnen

Ik vind het altijd leuk om lekkere en gezonde tussendoortjes te bedenken én in huis te hebben. Maar wist je dat je lichaam ook tussendoortjes nodig heeft, ten minste één per dag. Dadels en bananen bevatten beide natuurlijke suikers. Wat is het verschil tussen natuurlijke- en geraffineerde suikers? In beide gevallen zijn het suikers. Het verschil is dat je bij geraffineerde suikers alléén suikers hebt, waardoor het geen bijdrage heeft aan je lichaam, eerder een negatief effect, en je het daardoor beter kan laten staan. Bij natuurlijke suikers, die in fruit en groenten zitten, krijg je er ook vitamines en mineralen bij waardoor het als een soort totaal pakketje beter in je lichaam wordt opgenomen. Dit heeft je lichaam trouwens ook nodig voor voldoende energie.

Wat heb je nodig voor 16 kleine koekjes?

– 1 1/2 cup (ongeveer 150 gram) havermout
– 60 gram pitloze dadels
– 1 kleine rijpe banaan
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 eetlepel paranoten
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 theelepel bakpoeder

Benodigdheden:

– Keukenmachine of een soortgelijk apparaat
– Oven
– 1 vel bakpapier

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Week in een kommetje met kokend water de dadels en in een ander kommetje de rozijnen voor een paar minuten, ‘knijp’ daarna het vocht er een beetje uit en laat ze even drogen. Mix in de keukenmachine de dadels, paranoten, zonnebloem- en pompoenpitten, banaan, zonnebloemolie en het bakpoeder tot een geheel. Voeg daarna de havermout toe en als laatst de rozijnen.

Pak een bakplaat en een vel bakpapier maak van het ‘deeg’ een balletje en druk die plat, ga zo door totdat alles op is. Als het goed is heb je dan ongeveer 16 kleine koekjes. Schuif de bakplaat voor zo’n 15 minuten in de oven, maar houdt het wel in de gaten.

DSC_2488

Laat de koekjes nog even afkoelen & enjoy!!

Wat zijn jouw favoriete koekjes?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_2499DSC_2493DSC_2492

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s