Gevulde aubergine

Wie mijn blog al wat langer volgt weet dat ik dol ben op aubergine. Toen ik bij de Italiaan een gevulde aubergine proefde, wist ik dat ik het ook een keer moest maken, so here it is!

Naast dat aubergines lekker zijn, zijn ze ook gezond. Zo bevatten aubergines heel veel vezels. Waar vezels goed voor zijn? Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en spoelgang, maar ze zorgen er ook voor dat voedingsstoffen goed worden opgenomen in het bloed. Verder bevat aubergine veel mineralen, waaronder mangaan, kalium en koper.

Wat heb je nodig voor één persoon?

– 1/2 aubergine
– 1/2 espresso kopje quinoa
– 2 cherry tomaatjes, door de helft gesneden met het vocht eruit
– 2 takjes verse munt
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Eventueel 1/3 bol mozarella
– 1/3 groentebouillonblokje

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op grill stand (180 graden) en kook de quinoa voor de aangegeven kooktijd in de groentebouillon. Snij ondertussen het vruchtvlees uit de aubergine, zorg wel dat de rand overal nog ongeveer één cm dik is. Bewaar de helft van het vruchtvlees en snij dat in stukjes. Strooi daarna grof keukenzout in de binnenkant van de aubergine en op de ene helft van het vruchtvlees. Spoel dat er nog vijf minuten later weer af en ‘knijp’ de aubergine uit zodat er zo min mogelijk vocht in zit.

Meng in een kommetje de quinoa (afgegoten), de tomaatjes, de muntblaadjes, de kruiden, het vruchtvlees van de aubergine en eventueel wat mozzarella. Zet de halve aubergine nu op een klein velletje bakpapier op een ovenrooster en vul het met de inhoud van het kommetje. Besprenkel de buitenkant van de aubergine daarna met wat olijfolie en schuif het voor ongeveer 20 minuten in de oven.

DSC_2419
Wat is jouw favoriete gerecht met aubergine? 

Enjoy!!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_2418

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s