Carrot cake!

Dit receptje maakte ik voor Healthyfans en gisteren op mijn 16e verjaardag is het meerdere malen goedgekeurd! Deze cakejes zijn zó lekker en hoe leuk is het dat er ‘stiekem’ groente in verstopt zit? Hierdoor zijn ze, vooral voor cakejes, ook nog eens super gezond! Zo bevatten wortels relatief veel kalium, natrium en calcium en ook havermout zit vol goeie voedingsstoffen! Mooi meegenomen toch? De kruiden in combinatie met de wortel geven een hele lekkere smaak die wordt afgewisseld met het frisse van de limoen. Zeker het proberen waard, al zeg ik het zelf 😉

Wat heb je nodig voor 8 grote cupcakes?

– 160 gram wortel, geraspt of kleingemalen met de keukenmachine
– 100 gram havermout
– 80 gram speltmeel
– 120 ml zonnebloemolie
– 2 eieren
– 3 eetlepels zonnebloempitten
– 2 eetlepels honing
– Sap van 1/2 limoen
– 3 theelepels 5-kruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 handje noten, in stukjes

DSC_2156 DSC_2147

Hoe maak je het? 

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Mix eerst de 5- kruiden, kaneel, bakpoeder, zonnebloempitten, havermout en spelt goed door elkaar. Voeg hier ook de geraspte wortel aan toe. Mix in een aparte kom de eieren, honing, zonnebloemolie en het limoensap tot het een goed gemixt geheel is. Giet nu langzaam terwijl je de droge ingrediënten mixt de ‘natte’ ingrediënten toe.

Mix het geheel nog even een paar minuten. Als het goed is, is het beslag een beetje stevig en niet zo vloeibaar. Pak hierna muffin vormpjes en papiertjes en verdeel het beslag. Strooi als laatste de fijngehakte nootjes eroverheen en druk ze een klein beetje in het beslag.

DSC_2173

Zet de cakejes voor ongeveer 35 minuten in de oven (houd het wel in de gaten!) en laat ze daarna goed afkoelen & enjoy!

Laat je weten wat je ervan vind?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_2170DSC_2176

* Dit recept verscheen ook als gastrecept op Healthyfans.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s