Mijn prikbord #5 (Parijs deel 2!!)

Woensdag verscheen er een blogje over wat ik op maandag en dinsdag had gedaan in Parijs, vandaag over woensdag. Ik heb in Parijs zó veel gedaan (en ook heel erg veel foto’s gemaakt) dat het niet allemaal in een blogje past. Volgende week verschijnt er ook nog eentje. Ik ga ook weer even hard werken voor een paar leuke receptjes!

P1190001 P1190012

Woensdag ochtend begonnen we in Musée des arts et metiers. In plaats van een kunstcollectie, hebben ze hier wetenschappelijke objecten van vroeger. Oude wereldbollen, oude laboratorium voorwerpen en meetinstrumenten. Maar ook de revolutie van computers, telefoons, harde schijven en machines. De meningen in de groep waren er een beetje over verdeeld, maar ik vond het super leuk (maar ik vind technologie ook heel leuk)!

P1190029 P1190036

Na de lunch gingen we naar Centre Pompidou en de bijhorende vijver. Door de buizen aan de zijkant van het gebouw kan je helemaal naar boven om uit te kijken over Parijs. Ik vond het wel jammer dat je in een buis zit met vieze ramen waardoor het uitzicht ook minder is. Als je naar het dakterras van het restaurant gaat, heb je wel uitzicht vanaf buiten maar dan met witte buizen ervoor. Wel is het gebouw heel leuk om een keer gezien te hebben (ook van binnen) en de vijver is ook heel leuk gedaan!

P1190054 P1190071

Rond drieën liepen we met de groep naar het parkje waar we de dag ervoor met de fietstocht ook even waren gestopt. Zoals je op de foto ziet scheen de zon en het was ook lekker warm, tijd voor een lange pauze op het gras (gelukkig mocht je hier wel op het gras zitten)!

Na de pauze liepen we door naar het het monument voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog achter de Notre Dame. Er werd binnen gefilmd waardoor we er niet in konden, dus ik heb alleen de buitenkant gezien.

P1190075
P1190081

Daarna hadden we weer vrije tijd tot elf uur ’s avonds en omdat we toch bij de Notre Dame waren (en er geen rij stond!) zijn we met z’n vieren even naar binnen gedaan. Het was wel leuk om te zien, maar eerlijk gezegd vind ik de buitenkant mooier dan de binnenkant.

P1190113 P1190005

Na de Notre Dame hebben we nog een rondje gelopen in de Marais. ’s Avonds hebben we daar ook falafel gegeten, in blijkbaar DE falafel tent van Parijs. Lekker was het zeker!

P1190112

Omdat we toch tijd zat hadden zijn we na het eten, toen alle winkels weer dicht waren, terug gelopen naar hetzelfde parkje waar we nog lekker lang gekletst hebben. Heel gezellig!

P1190099

Wat zijn jouw favoriete buurtjes en plekjes in Parijs? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s