Mijn Prikbord #4 (PARIJS!)

Vorige week maandag was het eindelijk zo ver: eindelijk naar Parijs! Ik had me er echt heel erg op verheugd en ik had er super veel zin in! Rond enen vertrok ik met een paar vriendinnen en de rest van de groep met de Thalys naar Parijs, drie uur en een kwartier later stonden we op Gare du Nord. We sliepen met de hele groep in een hostel in het 9e arrandissement. In feite is het helemaal niet ver weg, maar natuurlijk verdwaalden we en hebben we wat heuvels onnodig op- en afgelopen. Maar wat maakt het uit? We waren in Parijs! Lees je mee?

P1180832 P1180834

Eenmaal in het hostel aangekomen kregen we in groepjes van vier een kamer. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik nou precies moest verwachten, maar het was best oké. Het was een klein kamertje met wiebelende stapelbedden en tl licht, maar we hadden wel een eigen badkamertje. Gelukkig was het ook best schoon en hadden we uitzicht op die leuke typische Parijse woningen!

P1180839 P1180838

De eerste avond gingen we eten bij Chartier. Een echt Frans restaurant best wel in de buurt van het hostel. Ik vond het eten niet zo lekker, net zoals de meesten van de groep. Ik had de vegetarische schotel, ik had ook niet veel keus want dat was volgens mij het enige vegetarische gerecht dat er was (waarvan ik het 100% zeker wist, de bediening sprak namelijk niet zo goed engels en de menu kaart was alleen in het Frans).

P1180871

Na het eten gingen we met de hele groep naar de Sacré-Cœur. Eenmaal boven begon het super hard te regenen waarna we een tijdje in de kerk hebben geschuild. Het uitzicht was wel echt heel erg mooi! Daarna hadden we nog tot elf uur vrije tijd en heb ik met een paar vriendinnen een rondje door de buurt gelopen en zijn we ook nog even naar de supermarkt gegaan voor water (het water uit de kraan op onze kamer was niet te drinken!) en wat fruit.

P1180875 P1180886

De volgende ochtend begonnen we met ontbijt in het hostel. Het was echt helemaal niet lekker! Ik was ook heel blij dat ik nog wat krentenbollen in mijn tas had zitten. Daarna gingen we met de metro op weg naar Musée d’Orsay, aan de Seine.

P1180896 P1180900

Het museum is gevestigd in een oud station midden in het centrum. In de Tweede Wereld Oorlog konden de Duitsers door de ligging het centrum heel makkelijk veroveren. Sindsdien heeft Parijs nooit meer het station midden in het centrum geplaatst.

De tentoonstelling waar we naartoe gingen, ging over de (post)impressionisten. Er waren veel schilderijen van van Gogh, Degas, Monet en nog veel andere bekende schilders uit die tijd. Hoe wel het niet helemaal mijn smaak is, vond ik het best wel een mooie tentoonstelling!

P1180909P1180918

Na het museum hebben we lunch gekocht in de supermarkt en dat in het zonnetje in het park langs de Seine opgegeten, super leuk!

P1180955

Natuurlijk maakten we ook een (drie-uur-durende) fietstocht door Parijs, we zijn tenslotte Nederlanders. Ik fiets niet vaak in een andere stad, maar het is wel echt een hele leuke manier om veel van een stad te zien!

P1180957P1180960P1180965

We fietsten langs parkjes, door kleine steegjes en winkelstraatjes, langs het Louvre, de Notre-Dame, en nog veel meer plekjes! Het was wel jammer dat het best wel slecht weer was.

P1180975 P1180977

Na het fietsen hadden we weer vrije tijd tot elf uur en omdat we wel trek hadden zochten we maar meteen een restaurantje op. Op de linker foto zie je een geel zonnescherm, daar was het restaurantje. Ik had een linzensalade met een eitje en wortel, best wel lekker!

P1180992

We hadden het een beetje slecht gepland, want toen we klaar waren met eten waren bijna alle winkels alweer dicht en onze kamer in het hostel was ook weer niet zo aantrekkelijk om nog een paar uur te spenderen. We hebben eerst nog een rondje gelopen door een leuk buurtje, ook met dichte winkels, en daarna in het zonnetje op een bankje gezeten. Daarna ben ik met Divertje nog een keer naar de Sacré-Cœur gelopen om zonder regen te genieten van het mooie uitzicht, en mooi was het zeker!

P1180988

Zijn jullie wel eens in Parijs geweest? Vonden jullie dit leuk om te lezen?

Liefs,
Isa

Ps: zaterdag komt het andere deel online!

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

 

One thought on “Mijn Prikbord #4 (PARIJS!)

  1. Wauw, dat je nog een vegetarische schotel kreeg bij Chartier! Een vriendin van mij is er drie jaar geleden zo onbeleefd behandeld. Ze vroeg ok vegetarisch en na heel wat gemompel en op en neer lopen door de ober, kreeg ze kale, droge blaadjes witlof, die bruine, van de buitenkant. Nooit meer. Meest onvriendelijke restaurant waar ik ooit geweest ben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s