Mijn prikbord #3

Als jullie dit lezen, ben ik, samen met een hele goeie vriendin en een werkweek groep, op weg naar… Parijs! Ik heb er echt heel erg veel zin in en jullie kunnen als ik terug ben een leuk verslag verwachten! In de tussentijd kan je alvast foto’s voorbij zien komen op Instagram.

Inmiddels kickboks ik al anderhalf jaar en mij viel het heel erg op dat mensen vaak een verkeerd beeld bij de sport hebben. Vaak wordt er gedacht dat het heel erg gewelddadig is, dat het alleen voor mannen is en nog veel meer, terwijl dit helemaal niet waar hoeft te zijn!

Ik weet dat kickboksen een bepaald imago heeft, maar dat betekent niet dat dat altijd zo is. Als er gewelddadige kickboksers zijn, betekent dit niet dat iedereen zo is. Bij de sportschool waar ik train, zijn er kickboks techniek- en kickboks zak trainingen. Bij de zak trainingen wordt er voornamelijk gericht op kracht en een goeie conditie.

Zelf doe ik techniek training. Bij de techniektrainingen wordt er, zoals de naam als zegt, voornamelijk gericht op de techniek en het toepassen van die techniek. In de meeste gevallen bestaat de training uit een warming-up, rondjes rennen, snelheid en kracht, daarna techniek, waarbij je traint in tweetallen en daarna nog sparren.

Bij de oefeningen stoot en trap je op ‘elkaar’, maar doordat het is afgesproken weet de ander hoe hij/zij die stoten en trappen kan opvangen waardoor het, als je het goed doet, geen pijn doet. Bij het sparren is het niet afgesproken. Je weet niet wat die ander gaat doen. Tijdens het sparren moet je ook heel erg opletten. Je moet dus zorgen dat je zelf raak stoot en trapt, stoten en trappen van de ander opvangt, zorgen dat je altijd zelf eindigt en dan ook nog eens vooruit vechten, niet achteruit.

Wat ik hier zo leuk aan vind? Ik vind het leuk dat je een uur lang intensief bezig bent en vooral geen tijd hebt om over iets anders, zoals school en dat soort dingen, na te denken. Dat je na een training meer energie hebt dan ervoor. En dat je echt het gevoel heb dat je iets hebt gedaan.

foto 3 foto 4

 Sport jij vaak? Welke sport(en) vind jij het leukst?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

 

 

2 thoughts on “Mijn prikbord #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s