Vegetarische Bibimbap

In Korea is bibimbap een heel populair gerecht. Echt helemaal Koreaans is mijn versie niet. Ik heb de ingrediënten een beetje aangepast en ook is de manier van opdienen anders. Als je het namelijk helemaal op z’n Koreaans eet, wordt het opgediend in een gloeiend hete stenen kom. De groenten en rijst zitten allemaal apart in de kom en daarboven op ligt een rauw ei, die door de hitte van de kom langzaam gebakken wordt.

Deze versie bevat wel super veel gezonde voedingsstoffen. Wilde rijst bevat bijvoorbeeld veel eiwitten, kalium en fosfor. Spinazie veel ijzer en mango veel vitamines! Mooi meegenomen toch?

Wat heb je nodig voor 3 personen?

– 3 eieren, zachtgekookt
– 100 gram champignons, gewassen en in plakjes
– 100 gram tougé, gewassen
– 4 grote handen spinazie, gewassen
– 3 wortels, geraspt
– 1 krop paksoi
– 1/3 komkommer, in plakjes (kan je makkelijk met een kaasschaaf doen)
– Sojasaus 

DSC_1635 DSC_1636

Hoe maak je het? 

Snijd als eerst de champignons en de paksoi. Snij bij de paksoi eerst het witte er af. Snij daarna het groene- en het witte gedeelte in plakjes en houd het apart. Was ook alvast de spinazie. Warm daarna een wok op en voeg wat kokosolie toe als de wok heet is.

Wok eerst de champignons voor een paar minuten. Doe er dan een scheut sojasous overheen en doe voor een minuutje een deksel op de wok. Zo trekt de smaak er extra in. Doe de champignons daarna in een kommetje.

Haal voorzichtig even een keukenpapiertje door de wok zodat het grootste gedeelte van de sojasaus eruit is en doe er dan veel een klein beetje kokosolie in. Voeg de witte stukjes van de paksoi toe en wok dat voor een paar minuten. Voeg op het laatst de groene stukjes en een klein scheutje sojasaus toe. Doe ook dit weer in een apart kommetje.

Doe als laatste de spinazie in de wok en roer er even een minuutje doorheen.

In de tussentijd: 
Kook de eieren totdat ze zachtgekookt zijn en stoom/kook de (wilde)rijst voor de aangegeven tijd. Snij ook de mango in blokjes en rasp de komkommer en wortels. Als je het lekker vind kan je de komkommer in een kommetje met wat zout doen, dan krijgt het net even meer smaak.

DSC_1670

Verdeel de ingrediënten over drie kommetjes en leg het ei bovenop. Het is extra lekker met een beetje sojasaus en een paar cashewnoten.

Heb jij dit al een keer gegeten? Ga jij dit een keertje maken?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

 DSC_1663DSC_1662

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s