Quinoa – havermout repen

Vorige week verschenen er niet heel veel artikelen en ook de prikbord artikelen zijn er door drukte even bij ingeschoten, maar gelukkig heb ik nu eindelijk vakantie en dus tijd zat om weer lekkere receptjes te bedenken & uit te proberen.

Er staan al een paar musiereep-receptjes op mijn blog, maar ik kan je ervan verzekeren dat deze écht heel anders zijn. Dit keer zit er quinoa in, behalve dat het heel gezond is zorgt het ook voor een hele grappige structuur. Ik kan niet zo goed uitleggen wat er nou zo anders is aan de structuur, dus als je het wilt weten moet je het maar uitproberen 😉

Ook bevat quinoa relatief veel vitamines en acht essentiële aminozuren. Aminozuren zijn nodig voor de aanmaak van eiwitten in ons lichaam. Een deel van de aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, andere kunnen we alleen door middel van ons voedsel binnenkrijgen. Deze worden de essentiële aminozuren genoemd. Mooi meegenomen voor een tussendoortje toch?

Wat heb je nodig voor 8 repen?

– 3 eetlepels quinoa
– 3/4 cup havermout
– 25 gram chocola (zo puur mogelijk)
– 1 1/2 eetlepel chia zaad
– 3 eetlepels + 1 theelepel honing
– 1 eetlepel cranberries
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 eetlepel pompoenpitten

Hoe maak je het?

Kook eerst de quinoa ongeveer 5 tot 10 minuten in water met 1 theelepel honing. Laat het daarna in een vergiet zo goed mogelijk uitlekken.

Verwarm als de quinoa klaar is de oven voor op 160 graden. Mix in de tussentijd alle overige ingrediënten in een kom. Leg het ‘deeg’ nu op een velletje bakpapier en leg daarbovenop weer een velletje. Rol het daarna met een deegroller tot een vierkant. Zorg ervoor dat het overal ongeveer één cm dik is. Snij met een mesje het ‘deeg’ alvast in de vorm van de repen, zo kan je ze na het bakken makkelijk uit elkaar halen. Leg het ‘deeg’ op een velletje bakpapier op een bakplaat en schuif het voor zo’n 20 minuten in de oven.

DSC_1506

De repen worden niet echt knapperig, ook niet na 20 minuten in de oven. Wel worden ze iets steviger als je ze, als ze zijn afgekoeld in de koelkast zet. Lijkt dit jou lekker? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_1501 DSC_1511

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s