Salade met aubergine & pastinaak

Het liefst eet ik als avondeten alleen maar groenten, en nu het weer lente is, is het ook weer tijd voor salades. Zo lekker! Ik was  al een groot liefhebber van pastinaak uit de oven, maar dit recept heeft het weer overtroffen. Pastinaak wordt als het in de oven is gebakken lekker zoet en heel erg smaakvol, en tien keer lekkerder dan patatjes! Wist je trouwens dat pastinaak een geneeskrachtige weinig heeft voor best wel veel ziektes en dat het heel veel vitamines en mineralen bevat? Altijd mooi meegenomen!

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

– 2 (kleine) pastinaken
– 2 (kleine) aubergines
– 1 kropsla (ik vind gemengde sla het lekkerst
– Een paar handen spinazie
– 3/4 cup noten/zaden/pitten
– 1/3 komkommer
– 1 ui
– Cherry tomaatjes

– Tijm
– Olijfolie

DSC_1241

Hoe maak je het?

Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Snijd dan de pastinaken in kleine, dunne reepjes en verspreid ze over een bakblik met olijfolie en tijm. Zet het bakblik voor een half uur in de oven.

DSC_1375

Snij in de tussentijd de aubergines in plakjes van iets minder dan een cm en leg ze in een kommetje met zout voor 5-10 minuten. Warm intussen de grillpan op en spoel de aubergine plakjes met water, zodat er geen zout meer opzit. Wrijf de plakjes met je handen in met olijfolie, niet te veel en niet te weinig, en gril ze in de pan als de pan heet genoeg is. Draai ze af en toe om totdat ze licht bruin zijn en leg ze dan op een bord met een paar velletjes keukenpapier.

Was in de tussentijd ook nog de sla, spinazie, komkommer en tomaatjes en snij de overige ingrediënten nog. Als je het lekker vind kan je de noten/pitten/zaden even op laag vuur roosteren, maar dat is niet nodig.

DSC_1390 DSC_1401_1

Hou jij ook zo van salades? Wat is jouw favoriet? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_1416

2 thoughts on “Salade met aubergine & pastinaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s