Gegrilde groenten met bulgur

Gegrilde groenten vind ik zó lekker! Vooral met de lente dagen in aantocht en dan als een lekkere salade als lunch of avondeten. Hoewel het misschien klinkt alsof het veel werk is, valt dat best wel mee. Het duurt natuurlijk langer dan een boterham smeren, maar met 20 minuutjes heb je wel een héél erg lekker resultaat!

Wat heb je nodig voor één persoon?

– 1/4 aubergine
– 1/4 courgette
– 1/2 puntpaprika
– 1 espresso kopje bulgur
– Groentebouillon
– Grof keukenzout

DSC_1244

(Voor het recept heb ik de ‘gewone’  aubergines gebruikt, maar ik vond deze mooier voor op de foto!)

Hoe maak je het? 

Snijd de groente in plakken van ongeveer één cm. en bestrooi ze met zeezout. Het zout trekt het vocht eruit waardoor je de groenten beter kan grillen. Spoel na 5/10 minuutjes het zout er weer goed af en droog de groenten met een schone theedoek.  Snijd in de tussentijd de halve punt paprika doormidden en kook de bulgur in de groentebouillon voor de aangegeven kooktijd.

Warm daarna een gril pan op, als je een gril apparaat hebt is dat ook prima. Wrijf met je handen de plakjes in met olijfolie, gebruik niet te veel maar ook niet te weinig en gril de groenten. Ze zijn klaar als er lichtbruine streepjes van het grillen op zitten en het vruchtvlees zacht is. Als je wilt kan je de groenten daarna nog even op een keukenpapiertje leggen.

Meng de groenten en de bulgur met elkaar en voeg eventueel nog wat cashewnoten en/of pesto toe & enjoy! Wat eet jij ht liefst als lunch? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_1285_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s