Mijn prikbord #1

Ik heb het altijd al leuk gevonden om te fotograferen en vooral in de afgelopen maanden is het echt uitgegroeid tot mijn hobby. Ik vind het super leuk om receptjes te bedenken en die te maken voor mijn blog, maar inmiddels vind ik de foto’s die ik er van maak net zo belangrijk. Het leek mij leuk om daar meer mee te doen, dus heb ik een nieuwe rubriek bedacht, “Mijn prikbord”. Hierin ga ik schrijven over fotografie en wat persoonlijkere dingen. Maak je geen zorgen, want de receptjes blijven op nummer 1!

Een paar maanden geleden heb ik mijn eigen camera gekocht die ik binnenshuis veelvoudig gebruik, maar ook buiten overal trouw mee naartoe sleep. Zo ook afgelopen zaterdag toen ik samen met mijn vader een dagje naar Rotterdam ging. Ik was er wel al meerdere keren geweest, maar ik had nog nooit écht rondgelopen in de stad en de stad goed bekeken. Lees je mee met het foto verslag?

DSC_0832 DSC_0834 DSC_0848 DSC_0869

We begonnen in het centrum en liepen daar eerst langs winkeltjes en cafeetjes. Ook al hadden we niet het beste weer en was de lucht nog al grijs, vond ik de straatjes er wel gezellig uitzien. Daarna gingen we naar de oude haven.

DSC_0894 DSC_0911 DSC_0914 DSC_0926

Rond twaalven namen we een rondvaart door de haven. We stonden buiten op de derde verdieping en hadden daardoor echt heel mooi uitzicht. Langzaam zag je steeds minder gebouwen en meer loodsen en containers.

DSC_0930
DSC_0939zw DSC_0957

DSC_0928 zw

De boottocht duurde volgens mij anderhalf uur en op een gegeven moment was het zó koud (het soort koud dat je gewrichten er ook helemaal pijn van gaan doen), dat we maar binnen zijn gaan opwarmen. Ik werd binnen meteen zeeziek, dus zijn we toch maar weer naar buiten gegaan. Het uitzicht maakte het toch wel weer goed 🙂

DSC_1022

Daarna zijn we naar de Markthal gelopen. Ik vond het best wel tegenvallen. Het idee en het gebouw zijn heel erg leuk, maar ik vind het veel te commercieel. Je hebt toch geen vijf noten-, vis- en vlees kraampjes nodig? Ik vind het idee van de Foodhallen in Amsterdam véél leuker. Daar werken ze met kleine, lokale bedrijfjes en is er veel meer variatie.

DSC_1030

Omdat we toch in de buurt waren zijn naar deze kubuswoningen gegaan. Er staat een model woning waar je naar binnen kan. Ik vind het wel grappige huizen en goed ontworpen, het is binnen ook veel groter dan het lijkt. Toch zou ik er niet kunnen wonen, er is namelijk geen rechte muur te bekennen!

DSC_1077 DSC_1094
DSC_1107

We hebben nog snel een kijkje genomen in het nieuwe Central Station en hebben daarna een grote kop thee gedronken om op te warmen. Wat me trouwens écht opviel in Rotterdam is dat bijna alle winkels, restaurantjes, cafeetjes en zelfs de boot een paar verschillende klokken hebben hangen met de tijd in wereldsteden. Wel leuk!

 

DSC_1116 DSC_1151

Rond negen uur hebben we nog naar de zonsondergang  gekeken op 112 meter hoogte. Echt heel erg mooi uitzicht, zowel de skyline als de haven!

DSC_1185

Ik ben van plan om vanaf nu elke maandag een zelfde soort blogje te publiceren naast een of twee receptjes. Laat je even in de comments weten of je het leuk vond om te lezen? 🙂

Liefs,
Isa

 Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

4 thoughts on “Mijn prikbord #1

  1. Super leuk om op deze manier foto’s van “mijn” stadje te zien. Ik kende je blog nog niet, maar was zeer positief verrast door de mooie foto’s op je homepage! Ook hier staan een hoop mooie plaatjes tussen! Als je er nou binnenkort nog een keertje naar R’dam komt, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Katendrecht & de Fenix Food Factory. Dit is meer richting de Foodhallen in A’dam 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s