Frambozen muffins

Vandaag is mijn moeder jarig en dat vond ik wel een mooie gelegenheid voor een lekker muffin recept! Dit zijn de lekkerste muffins die ik in tijden heb gemaakt en gegeten, en dat terwijl het recept echt heel erg simpel is! Door de frambozen die er inzitten worden de muffins heel erg smaakvol en zoet. De cacao nibs geven er weer een beetje bitterheid aan toe, wat het extra lekker maakt. Aangezien het frambozen seizoen nog niet is begonnen heb ik diepvries frambozen gebruikt. Als je de mogelijkheid hebt om verse te gebruiken, maakt dat het wel extra lekker!

Wat heb je nodig voor 8 muffins?

– 2 bananen
– 2 eieren
– 1 cup havermeel
– 3/4 cup frambozen
– 2 eetlepels cacao nibs
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kokosolie

Voor de topping

– Een groot handje noten
– Een groot handje pitten
– 1 theelepel honing
– 1/2 theelepel kokosolie

DSC_0736DSC_0738

Hoe maak je het?

Verwarm als eerst de oven voor op 185 graden. Mix de bananen, eieren, havermeel, gesmolten kokosolie en bakpoeder tot een mooi glad geheel, met zo min mogelijk stukjes banaan. Roer met een spatel de frambozen en cacao nibs er door heen.

Doe de noten, pitten, honing en kokosolie van de ‘topping’ in de vijzel/keukenmachine en stamp/mix het tot kleine stukjes.

Verdeel het beslag over cupcake vormpjes met cupcake papiertjes erin totdat het op is, het zijn er waarschijnlijk ongeveer acht.  Als je thuis geen cupcake papiertjes meer hebt kan je ze ook namaken met bakpapier. Strooi de topping eroverheen en zet ze in de oven. In principe hebben ze een half uurtje nodig, maar ze kunnen ook eerder of later gaar zijn. Jij kent jouw oven het best dus houd ze in de gaten!

Wat vind jij de lekkerste muffins?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_0795

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s