Havermout bagels met pitten

In eerste instantie was dit recept was bedoeld voor een soort (zelfbedachte) scones, alleen werden het uiteindelijk meer een soort bolletjes. Na een paar aanpassingen heb ik er bagels van gemaakt. Hoewel ik me de laatste keer dat een échte bagel heb gegeten niet kan herinneren, vind ik ze er wel altijd heel erg leuk uitzien!

Zoals je misschien al hebt meegekregen uit mijn recepten ben ik nogal dol op havermout en maak ik er van alles mee. Deze bagels zijn gemaakt van een havermeel-spelt mix. Samen bevatten ze heel veel vezels, eiwitten en vitamine en het smaakt nog lekker ook!

Wat heb je nodig voor 8 kleine bagels?

– 1 cup havermout (100 gram)
– 2 cups spelt (200 gram)
– 1/2 cup rijstmelk (110 ml)
– 1/2 cup pompoenpitten
– 1/2 banaan
– 1 ei
– 2 theelepels biologische bakpoeder

DSC_0154

Hoe maak je het? 

Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden voor. Doe daarna de havermout in de keukenmachine (of een soortgelijk apparaat) en mix het kort totdat het havermeel is. Voeg nu de banaan, het ei en de rijstemelk toe en mix het tot een beslag. Doe het beslag in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Kneed het met je handen tot deeg. Pak een ovenrooster en een velletje bakpapier.

Verdeel het deeg in acht gelijke bolletjes en kneed ze goed. Maak nu een gat in het midden en rek het deeg een beetje uit zodat het rondje iets groter wordt, zorg ervoor dat alle balgen ongeveer even groot en even dik zijn. Leg alle bagels op het bakpapier en strooi er eventueel nog wat pitten of sesamzaadjes overheen.

DSC_0175_1

Schuif de bagels in de oven voor ongeveer 15 minuten. Draai ze dan om en laat ze nog 5 minuten bakken. Haal ze daarna uit de oven en laat ze nog even afkoelen.

DSC_0219

Beleg de bagels met wat lekkers en geniet ervan! Je kan ze nog wel eventjes bewaren, maar hoe verser ze zijn, hoe lekkerder!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_0209

2 thoughts on “Havermout bagels met pitten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s