Gegrilde aubergine met quinoa & bulgur

Het enige nadeel van een vakantie vind ik altijd dat het véél te snel voorbij gaat! Vandaag zit de vakantie er dan ook alweer voor de helft op… Wel heb ik al een heel leuk weekend op de Veluwe gehad met mijn ouders, zusje, broertje en een hele goeie vriendin! Ook zijn er nog plannen om met drie vriendinnen zaterdag een dagje naar Rotterdam te gaan, als iemand nog tips heeft hoor ik het graag!

DSC_0045

Ik ken niet veel mensen die van aubergine houden, maar ik vind het zó lekker! Vooral in combinatie met de quinoa-bulgur mix en chermoula. Bulgur is in de Nederlandse keuken nog niet heel erg bekend maar wordt wel veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een graansoort en heeft een beetje een nootachtige smaak. Samen bevatten quinoa en bulgur veel eiwitten, vitamine B, magnesium, fosfor en kalium.

Wat heb je nodig voor één persoon?

– 3/4 kleine aubergine, 1/2 van een grote aubergine
– 40 gram bulgur
– 40 gram quinoa (kan ook 80 gram van bulgur of quinoa)
– 4 grote handen spinazie
– Keuken zout
– Groenten bouillon

DSC_0121 DSC_0123

Chermoula wordt veel in de Marokkaanse keuken gebruikt als marinade voor vis, vlees en groenten. Ik gebruik het in mijn recept als een soort ‘pesto’ voor door de quinoa-bulgur mix. Dit receptje is afgeleid van het recept uit het boek Vegalicious van Alice Hart. Het recept is voor een potje, dus je houdt wel wat over.

– 1 klein bosje koriander
– 1 klein bosje peterselie
– 1 theelepel komijnzaad
– 0,75 dl olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel paprika poeder
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel ras el kanoet (Marokkaanse kruiden)

Hoe maak je het?

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter en leg ze in een kommetje met grof keukenzout. Dit zout trekt het vocht eruit waardoor de aubergine makkelijker te bereiden is en veel lekkerder smaakt. Laat dit ongeveer 5-10 minuten staan.

Maak de chermoula door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en zet het daarna in een potje in de koelkast. Het kan maximaal twee weken in de koelkast bewaard worden.

DSC_0126

Breng daarna in een steelpannetje ongeveer een drinkbeker groenten bouillon aan de kook. Voeg de quinoa en bulgur toe als het kookt en laat het voor de aangegeven kooktijd koken. Giet er wat water bij als het te droog wordt.

Warm een gril pan op en spoel in de tussentijd de aubergine goed af. Druk de plakjes even samen zodat er nog meer vocht uitgaat en dep ze daarna droog. Wrijf over beide kanten van de plakjes een beetje olijfolie en leg ze in de gril pan. Draai ze steeds om en blijf net zo lang door gaan totdat ze gaar zijn, ze moeten niet verbranden! Als het goed is duurt het ongeveer 5 minuten. Leg daarna alle plakjes even op een velletje keukenpapier en laat ze daar nog heel even uitlekken.

DSC_0150-2

Giet nu de quinoa-bulgur mix af, blancheer de spinazie (kort onder kokend water houden) en voeg daarna alles samen. Maak het af met een beetje chermoula en eventueel wat munt & enjoy!

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin, Instagram en Facebook!

DSC_0137DSC_0156DSC_0144

One thought on “Gegrilde aubergine met quinoa & bulgur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s