Sweet dates!

Ja, ja, het is weer bijna Valentijnsdag en een Valentijnsdag-receptje kan daarom natuurlijk niet ontbreken! Deze koekjes zijn een een variatie op mijn Chocolate chip cookies. Ze zijn nog makkelijker en sneller te maken, net zo lekker (misschien nog wel lekkerder) en zitten vol met gezonde ingrediënten!

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 koekjes?

– 50 gram havermout
– 25 gram pure chocolade, fijngesneden  (zo puur mogelijk)
– 3 eetlepels pitten & zaden, naar keuze (denk aan pompoen-, zonnebloem-, sesam)
– 2 eetlepels amandelmeel
– 1 eetlepel honing
– 4 dadels, haal de pitten eruit

Hoe maak je het?

Verwarm als eerst de oven voor op 170 graden. Pak een keukenmachine en mix totdat de dadels (zonder pit!) een beetje een geheel zijn. Voeg de havermout, amandelmeel en pitten toe en mix het nog even in de keuken machine. Voeg als laatste de chocola en honing toe en mix dit ook nog even kort.  Als het deeg niet goed genoeg plakt kan je er nog een dadel bij doen. Pak een bakblik en een velletje keukenpapier. Verdeel het ‘deeg’ en maak de vormpjes die je wilt. Doe het bakblik voor 10 minuten in de oven. Als je het bakblik daarna uit de oven haalt zijn de koekjes nog een beetje zacht, maar ze worden hard als ze zijn afgekoeld. 

Lijkt dit recept jou leuk om te maken voor Valentijnsdag?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin en Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s