Banana bread

Al een lange tijd wou ik bananen brood maken maar elke keer waren de bananen veel te hard. Totdat ik vanochtend drie mooie hele rijpe bananen zag liggen op het aanrecht, perfect! Hoewel het bananen ‘brood’ heet, vind ik het eigenlijk meer op een cake lijken. Een cake die geschikt is als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toetje! Het is al heel smaakvol en zoet op zichzelf, maar het is nóg lekkerder met een lekkere laag pindakaas, jam of iets anders! Your choice!

Wat heb je nodig voor een banana bread?

– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 cup havermout (100 gram)
– 1/2 cup amandelmeel (50 gram)
– 1/2 cup zonnebloempitten
– 1/4 cup cacao nibs
– 2 eetlepels honing
– 2 theelepels (biologische) bakpoeder
– 1 theelepel kokosolie

– 1 velletje bakpapier, een mixer en een cakevorm

DSC_0577

Hoe maak je het?

Warm als eerst de oven voor op 185 graden. Prak daarna de bananen in een kom en doe daar, behalve de zonnebloempitten en de cacao nibs, de rest van de ingrediënten bij. Mix alles goed door elkaar totdat het een mooi beslag is. Roer daarna met een spatel de zonnebloempitten en de cacao nibs door het beslag heen.

Pak de cakevorm en leg het bakpapier erin, giet daarna het beslag erin. Als je wilt kan je een banaan over de lengte door de helft snijden en die twee helften op het beslag leggen (druk ze er wel een beetje in, dan verbranden ze niet). Zet het cakeblik in de oven voor ongeveer 30 minuten. Kijk wel af en toe, het kan soms wat sneller gaan. Als je het uit de oven haalt, klopt het dat het nog een beetje zacht is. Haal het banana bread uit de cakevorm en laat het afkoelen. Bewaar het daarna in de koelkast.

DSC_0616

Het was de eerste keer dat ik het maakte, maar ik weet zéker dat het niet de laatste keer zal zijn! Lijkt het jou lekker?

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin en Instagram!

DSC_0578

2 thoughts on “Banana bread

  1. Pingback: 20 food vragen tag | Deliciously Cooking

  2. Pingback: THE LIST: mijn favoriete recepten van 2015 | Deliciously Cooking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s