Chocolate chip cookies!

Ik vond het wel eens tijd worden om met koekjes te gaan experimenteren, en dan natuurlijk wel met chocolate chip cookies! Deze versie van chocolate chip cookies smaken niet zoals je ze gewend bent, maar dat maakt ze zeker niet minder lekker! Ook kan je er gerust twee van eten doordat er eigenlijk alleen maar hele gezonde, en lekkere, ingrediënten in zitten.

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 koekjes?

– 1/2 cup havermout
– 2 eetlepels spelt
– 2 eetlepels amandelmeel

– 2 eetlepels pompoenpitten
– 2 eetlepels zonnebloempitten
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 2 eetlepels rozijnen
– Ongeveer 50 gram pure chocolade (ik gebruikte 86%)

– 2 theelepels honing
– 4 à 5 dadels

DSC_0040-2 DSC_0044-2 DSC_0049-2

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 160 graden en pak een bakblik en een velletje bakpapier. Leg daar de havermout, spelt, sesamzaadjes, zonnebloem- en pompoenpitten op, en spreidt het een beetje uit over het bakblik. Verdeel de twee theelepels honing over de ingrediënten en zet het voor een kwartiertje in de oven.

Haal het bakblik weer uit de oven en roer een beetje door het mengsel. Pak daarna een keukenmachine en doe daar de dadels is, haal wel eerst de pit eruit. Doe de keukenmachine voor ongeveer een minuutje aan totdat er vrijwel geen stukjes meer zijn, bij harde dadels kan het wat langer duren. Voeg daarna de inhoud van het bakblik erbij en doe de keukenmachine nu voor ongeveer een halve minuut aan. Als laatste mag de chocolade erbij en meng dat goed met de rest. Maak bolletjes vaan het ‘deeg’ en druk die daarna op het bakblik plat. Als het ‘deeg’ echt te kruimelijk is om er koekjes van te maken kan je nog een dadel erbij doen. Ga zo door tot alles op is, en doe het daarna voor 10 minuutjes in de oven op 160 graden.

DSC_0100

Wat zijn jouw favoriete koekjes? En lijken deze chocolate chip cookies jou het proberen waard? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin en Instagram!

DSC_0089

DSC_0099

9 thoughts on “Chocolate chip cookies!

  1. Oeh, dit ziet er echt onwijs lekker uit! En relatief ook nog eens best wel gezond, perfect ❤ Dit ga ik zeker eens proberen Isa! En wat een toffe blog heb je trouwens, je recepten klinken heerlijk, en je layout is echt gaaf! Liefs Anniek

    Like

  2. Ze staan nu net in de oven! Het ruikt nu al heerlijk! Ik wil even zeggen dat ik het ontzettend knap vind hoe je al je recepten bedenkt, en ik vind ook dat je echt heel erg mooie foto’s maakt. Keep up the good work! 😉 – Liefs Kimberly-

    Like

  3. Pingback: THE LIST: mijn favoriete recepten van 2015 | Deliciously Cooking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s