Noedelsalade met groenten & cashewnoten

2015 begon nog beter dan ik had gehoopt! Vanaf nu af aan zal er namelijk elke 2e zaterdag van de maand een recept van mij op Healtyfans verschijnen! Ik ben er echt super blij mee en heb er ook heel veel zin in! De eerste kan je hier terug lezen. Ook staat er nog een ander leuk projectje op de planning, daar over hoor je later meer!

Deze noedelsalade is zó een lekkere lunch! Het kost misschien iets meer tijd dan een simpele boterham te bereiden, maar het is het zeker waard! Meestal vind ik noedels nogal smaakloos, maar doordat je het nét even anders bereid, namelijk door de noedels ook in de wok te roeren met groenten en al, trekken alle smaken er helemaal in. Meer heb ik er niet echt over te vertellen, maar als je het hebt gemaakt, dan snap je wel wat ik bedoel 😉

Wat heb je nodig? (3 personen)

– 1 paprika, in reepjes
– 2 handen broccoli stronkjes (100 gram), in dunne stronkjes
– 2 bosuitjes, fijngesneden
– +- 100 gram Udon noedels  (als je het als avondeten maakt, zou ik iets meer doen)
– 4 eetlepels cashew noten, grof gesneden
– 1 stukje gemberwortel van 1 cm., fijngesneden
– 1 knoflook teentjes, fijngesneden
– Eventueel wat bieslook, maar dat kan je ook weglaten

– 1 eetlepel azijn
– 2 eetlepels sojasaus (als je thuis zoete én zoute hebt, doe dan van allebei 1 eetlepel)
– Kokosvet/zonnebloemolie om in te roerbakken

DSC_0244 DSC_0249

Hoe maak je het? 

Kijk eerst even naar de aangegeven kooktijd van de noedels. Als dat +- 5/7 minuten is, ga dan gewoon verder met het recept. Als de kooktijd langer is, begin dan al meteen met het koken van de noedels.

Zorg eerst dat alles klaar staat: de groenten, gember, knoflook en bosuitjes gesneden en de sojasaus + azijn in een kommetje gemengd. Warm dan een wok op, op middelhoog vuur. Warm ook een steelpan op voor de noedels en kok die voor de aangegeven kooktijd (giet ze daarna af).

Doe het kokosvet in de wok als die heet genoeg is. Doe vlak daarna de knoflook en gember er in, en vlak daarna de paprika. Roer er een paar minuutjes regelmatig doorheen. Daarna kunnen de broccoli en de cashewnoten erbij. Blijf nog steeds regelmatig roeren. Doe een paar minuutjes daarna de bosuitjes erbij en zet daarna het vuur onder de wok uit. Laat alles wel in de wok zitten. Doe steeds een klein beetje noedels erbij en roer de groenten er goed doorheen, ga zo door totdat de noedels op zijn.

DSC_0262

Verdeel het over drie kommetjes, doe er eventueel nog wat fijngesneden bieslook overheen en klaar is je héérlijke lunch! Laat je weten wat je ervan vond als je het gaat maken? 🙂

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin en Instagram!

DSC_0265DSC_0279DSC_0282

6 thoughts on “Noedelsalade met groenten & cashewnoten

  1. Wat een prachtige foto’s, zo mooi clean en minimalistisch! De gekleurde bakjes passen ook goed bij het gerecht 🙂 Zelf ben ik wel van de noedels, dus ik kan me heel goed voorstellen hoe lekker dit zal zijn. Udonnoedels heb ik echter nog nooit gebruikt, ik vind ze er altijd zo… zo ‘flubberig’ uitzien, haha! MIsschien toch maar eens proberen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s