Cakejes met pitten & pindakaas

Sinds ik mijn blog begon was ik van plan om een leuk recept te bedenken voor een lekkere cakejes die genoeg vullen en ook nog eens gezond genoeg zijn als ontbijt of lunch. Nadat het een paar keer rampzalig was mislukt was ik er even klaar mee, tot dat ik gisteren eerder uit was en heel veel zin had om iets te bakken. Het werden havermout cupcakes met pindakaas en pitten. Op hoop van zegen heb ik het maar in de oven gedaan en gehoopt dat er iets eetbaars uit kwam, en dat is gelukt! Ik heb in tijden niet zulke lekkere (gezonde) cakejes gegeten en met de aankomende kerstdagen kan dit recept nog wel eens van pas komen!

Ingrediënten voor 6 cupcakes: 

1 1/2 cup havermout
1/4 cup rijst-melk
1/4 cup pompoenpitten
1/4 cup zonnebloempitten

1 theelepel (biologische) bakpoeder
2 theelepels honing
2 eetlepels pindakaas (suikervrij)
1 ei
1 rijpe banaan

Hoe maak je het? 

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Mix daarna de banaan, de rijst-melk en het ei totdat het luchtig is. Doe daarna de havermout, pindakaas, pitten, honing en bakpoeder erbij. Mix het geheel nog een paar minuten goed.

Pak cakevormpjes en vet het eventueel in, met bijvoorbeeld kokosvet. Giet het beslag er in en zet het voor 25 minuten in de oven. Kijk wel af en toe, de tijd kan verschillen per oven. Haal ze na 25 minuten er uit, maar laat de oven nog even aan staan. Haal de cakejes uit de vormpjes, kijk uit dat je je handen niet verbrand, en zet ze nog even voor 5 minuten los in de oven. Zo word ook de onderkant goed gaar. Laat ze daarna nog even afkoelen & enjoy!

DSC_0231DSC_0234DSC_0243

Gaan jullie deze cakejes een keer proberen? 

Liefs,
Isa

Neem eens een kijkje op Bloglovin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s