Almond & poppyseed popovers

Wat zijn popovers eigenlijk? Laat ik daar maar eens mee beginnen. Popovers zijn hele luchtige ‘broodjes’. Ik weet niet of het echt tot de categorie brood behoord, maar dat is wel de mannier waarop je het eet. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg lekker met jam, maar het kan vast ook met chocolade of iets hartigs. Natuurlijk kan je het ook eten zonder iets erop.
Weer even terug naar wat popovers nou zijn. Je mixt de ingrediënten tot een luchtig beslag waarna je ze in de oven doet. In de oven rijzen ze heel erg waardoor ze als een bolletje over de rand van het vormpje komen. Popover. En ze goed lukken, waar we maar even vanuit gaan, dan wordt de buitenkant heel lekker knapperig!!

Het is super leuk voor een brunch, zondags ontbijtje of bij de thee, maar ook leuk om in gedachte te houden als traktatie of voor de aankomende feestdagen!

Ingrediënten voor 12 popovers (muffin-formaat):

– 250 ml melk
– 1 cup min 1,5 eetlepel bloem
– 3 eetlepels amandelmeel
– 2 eetlepels maanzaad – je kan ze (deels) vervangen door chia zaad; ook leuk om eens te proberen!
– 2 eieren
– Snufje zout

Bereiding: 

Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden (hetelucht). Als je dat gedaan hebt kan je beginnen met het beslag. Mix de eieren en de melk en giet langzaam de bloem erbij. Als laatste kan het maanzaad/chia zaad, zout en amandelmeel erbij. Mix alles  een paar minuten op de hardste stand.

DSC_0024

Pak cakevormpjes en vet ze in, ik gebruikte kokosvet. Giet de vormpjes voor 3/4 vol, als je het goed doet kom je precies uit. Zet het voor 20-25 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus neem af en toe een kijkje in de oven en vertrouw maar op je ogen. Als ze goudbruin zijn, zijn ze goed.

DSC_0040DSC_0049DSC_0050DSC_0066 DSC_0060

Gaan jullie deze popovers een keer proberen?

Liefs,
Isa

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s