IMPROVED: Homemade granola

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst granola gemaakt. Ik had het toen zo vaak voorbij zien komen dat ik steeds nieuwsgieriger werd naar hoe het nou zou smaken. Ik heb nu het recept dat ik had gemaakt iets aangepast waardoor het nog lekkerder is!

Ik heb hier onder mijn basisingrediënten opgeschreven. Het leuke eraan is, is dat je veel kan variëren. Ik verander elke keer een beetje mijn ingrediënten en op die manier kan iedereen dit recept zich een beetje eigen maken! Deze basisingrediënten kan je zelf aanvullen met ingrediënten die je lekker vindt. De havermout en/of muesli zijn wel essentieel, maar de rest van de ingrediëntenlijst kan je zo veel veranderen als je wilt!

Hoe eet je granola? Ook daar zijn veel manieren op. Ik vind het heel erg lekker bij een kom vers fruit, maar je kan het ook eten bij havermout of yoghurt. Een handje losse granola is ook echt super lekker en natuurlijk ook een gezonde snack! In een afgesloten pot blijft het wel een tijdje goed maar hoe verser het is, hoe lekkerder.

Ingrediënten voor 1 pot:

– 3/4 cup havermout
– 3/4 cup muesli
– 3/4 cup gedroogde bessen en/of rozijnen
– 1/2 cup noten – eventueel fijngehakt
– 3 eetlepels zaden (chia zaad, hennep zaad, enz.)
– 3 eetlepels pitten (zonnebloempitten, pompoen pitten)
– Eventueel honing –  honing is niet nodig, zonder honing is het ook heel erg lekker!

DSC_0345DSC_0347DSC_0348

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak een bakblik en leg daar een vel bakpapier in. Doe daarna alle ingrediënten, behalve de gedroogde bessen en/of rozijnen, er op en verdeel het over de plaat. Doe er eventueel honing over heen. Doe de bakplaat een kwartier in de oven. Haal het eruit, roer er even goed doorheen en voeg de gedroogde bessen en/of rozijnen toe. Plaats het terug in de oven voor nog 10 minuten.

Wat zijn jullie lievelingsingrediënten?

Liefs,
Isa

DSC_0356DSC_0361DSC_0360

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “IMPROVED: Homemade granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s