Pompoen repen!

Herfst. Daar hoort pompoen bij. Het liefst geroosterd op een koude dag. Die heerlijke smaak!! Ik krijg er bijna weer zin in… Na een mislukte pompoen cake, de zoveelste cake die mislukte, kwam ik tot de conclusie dat ik binnen de categorie ‘snacks’, beter ben in dingen zoals muesli repen. Er was nog pompoen dus heb ik pompoen repen gemaakt. Ik kan je verklappen dat het resultaat heerlijk is!

Voor deze repen heb ik fles-pompoen gebruikt. Deze zijn veel makkelijker te snijden en je kan de schil gewoon eten. Ook zitten pompoenen super vol met allerlei vitamines, die je mooi in de winter kan gebruiken!

Ingrediënten voor ongeveer 10-15 repen (ligt aan de grootte):

– 250 gram fles pompoen
– 1/2 cup + 4 eetlepels havermout
– 1/2 cup muesli (als je met zaadjes en pitjes hebt is dat lekker!)
– 1/2 cup amandelmeel
– 4 dadels
– 3 eetlepels pompoenpitten
– Kokosolie/ sesamolie/ zonnebloemolie

DSC_0326DSC_0335 DSC_0333

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm. Pak een bakblik en doe daar een scheutje olie in. Leg de plakjes er op en zorg dat overal een beetje olie zit. Zet het in de oven voor een kwartiertje, kijk wel af en toe want in sommige ovens kan het wat sneller gaan…

Laat de pompoen daarna even afkoelen en kneed het samen met de havermout, muesli, amandelmeel en pompoenpitten. Mix met een keukenmachine de dadels (eerst de pit er uit halen) en meng het daarna met het geheel. Kneed het goed tot één geheel, als het een beetje te ‘nat’ aan blijft voelen kan je er nog wat havermout of muesli bij doen. Zet de temperatuur van de oven intussen op 160 graden en pak een rooster. Verdeel de repen er op en zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hierbij kan de tijd ook weer een beetje afwijken, dus houdt het in de gaten!

Enjoy!!

DSC_0345
DSC_0327-2
DSC_0332DSC_0337

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s