GIRLSCENE RECEPT: ei met quinoa & groenten

Zoals sommige misschien al gezien hebben, gisteren kwam er een recept van mij op de site ‘Girlscene’. Dat is een Nederlandse meidensite die heel erg veel bezoekers trekt en dat mijn recept hier op kwam betekende heel veel voor mij en ik ben ook heel erg blij met deze kans! Omdat het recept heel lekker is, wil ik het hier ook met jullie delen. Misschien schrikt de lange lijst met ingrediënten je af, maar het grootste gedeelte is aanwezig in de meeste keukens.

Dit recept heb ik speciaal voor Girlscene bedacht en het was echt heel erg lekker! Ei en quinoa, ik had het nog nooit geprobeerd maar het was zeker de moeite waard. De groenten en kruiden zijn een heerlijke toevoeging en geven extra veel smaak. Ook mensen die een gluten allergie hebben kunnen dit eten omdat quinoa geen graan is maar afstamt van de groeten, raar maar waar. Kortom, deze versie van een omelet is gezond, makkelijk te bereiden en het ‘restje’ van het avondeten is een heerlijke ‘lunch-for-on-the-go’!

Ingrediënten voor ongeveer 8 porties, ligt natuurlijk wel aan de grootte:

– 400 ml groentebouillon
– 130 gram quinoa, gekookt
– 1 courgette, in kleine stukjes
– 1 aubergine, in kleine stukjes
– 10 cherry tomaatjes, door de helft
– 8 eieren, geklopt
– 1 paprika, in strookjes
– 2 sjalotten, in hele dunne plakjes
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 20 gram verse kruiden (denk bijvoorbeeld aan bieslook, peterselie & basilicum), fijngesneden
– 40 gram parmezaanse kaas, geraspt (meer of minder kan natuurlijk ook)
– 2 eetlepels water
– Olijfolie (of kokos olie/vet) om in te bakken
– Een paar eetlepels zout, niet om te eten
– Peper, hoeveelheid naar smaak

DSC_1665

Bereiding:

Warm als eerste een pan op met de groente bouillon erin, als dat kookt doe je de quinoa erbij en kook dat voor de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet het daarna eventueel af.

Strooi in de tussentijd zout over de gesneden courgette en aubergine. Op elk stukje moet zout zitten. Bij de courgette trekt het vocht er uit en bij de aubergine ook de bitterheid, waardoor het zoeter wordt. Spoel het na ongeveer 10 minuten goed af, er moet zo min mogelijk zout opzitten.

Klop de eieren samen met het water, de peper, de fijngehakte kruiden en de parmezaanse kaas.

DSC_1688

Warm een pan op een doe er een scheut olijfolie in. Doe de knoflook, ui, aubergine, courgette, tomaat, paprika en quinoa erin. Laat dat ongeveer 15 minuten op middel hoog vuur staan en roer er regelmatig doorheen.

DSC_1709

Giet het ei mengsel in de pan en roer het goed door de groenten. Doe een deksel in de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten stollen. Kijk wel af en toe even of het nog goed gaat. Draai daarna het omelet om.

DSC_1712

Tip: leg een bord op de pan en draai het heel snel om, zo breekt het omelet niet. Giet indien nodig nodig een klein scheutje olijfolie in de pan en leg het omelet dan op de andere kant in de pan voor nog een kleine 5 minuutjes. Laat het omelet nog even afkoelen.

Liefs, Isa

DSC_1727

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s