Crispy power

Als ik een lijstje zou hebben met daarop mijn favoriete snacks dan zouden muesli repen zonder twijfel bovenaan staan. Het nadeel is dat de muesli repen van de super markten zitten vaak vol (ongezonde) ingrediënten die helemaal niet nodig zijn om het lekker te maken. Sterker nog, zelf vind ik zelfgemaakte muesli repen echt 10x lekkerder. Ook de geur die zich verspreidt als ze in de oven zitten… Heerlijk! En er vervolgens eentje opeten met een kopje thee erbij 🙂

Dan is er nog een voordeel, namelijk dat je zelf kan kiezen wat je er in doet. Hier onder staat een lijstje met een super lekkere combinatie, maar experimenteer gerust. Het is juist leuk om het helemaal aan te passen aan jouw smaak!

DSC_0061 DSC_0076 DSC_0077 DSC_0092

Ingrediënten voor 9 repen:

– 1 1/4 cup havermout
– 1/2 cup muesli
– 1/2 cup amandelmeel
– 1/2 banaan, geprakt (zodat je bijna geen stukjes meer hebt)
– 1/2 appel, in hele kleine stukjes
– 1/4 cup rijstmelk – ongezoet

– 3 eetlepels hennep zaad
– 2 eetlepels maca-poeder – vervangbaar door kaneel of een ander kruid/poeder naar smaak 9het kan zijn dat de hoeveelheid aangepast moet worden)
– 2 eetlepels pistasch noten, gemalen
– 2 eetlepels gedroogde goji bessen
– 2 eetlepels rozijnen
– 2 eetlepels gedroogde cranberries
– 1 eetlepel zonnebloem-pitten
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 1 theelepel zonnebloemolie
– Sap van 1/2 limoen

Bereiding:

Verwarm als eerst de oven voor op 140 graden. Pak daarna twee kommen. Meng in één kom alle droge ingrediënten goed door elkaar. Meng in de andere kom de rest (rijstmelk, limoen sap, banaan, appel en zonnebloemolie). Voeg de inhoud van de twee kommen samen en kneed het heel even door elkaar.

Leg op een bakblik een vel bakpapier en maak (ongeveer) negen gelijke repen, het is vooral belangrijk dat de dikte ongeveer gelijk is. Verspreidt de repen over de bakplaat en doe ze voor 20 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen & enjoy!!

TIP: het is lekker om ze voor het eten, als daar tijd voor is, even op te warmen, dan zijn ze lekker knapperig. Maar maak je geen zorgen hoor, koud zijn ze ook heerlijk!!

DSC_0017DSC_0019

2 thoughts on “Crispy power

    • Ik gebruik inderdaad geen gezouten. Ik heb ze op de markt gehaald, bij de notenkraam. Misschien kan je daar kijken? Heel misschien heeft de supermarkt het, maar dat weet ik niet zeker. Als je ze echt nergens kan vinden, kan je ook andere noten gebruiken die je lekker vindt, dat maakt niet zo veel uit. Liefs Isa

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s