Havermout pancakes! (IMPROVED)

Niet zo lang geleden plaatste ik ook een recept voor havermout pancakes. Dat was het recept van de eerste pancakes die ik in tijden maakte, en zoals dat meestal gaat: iets wordt gaandeweg verbeterd. Zo ook met dit recept. Veel is er niet veranderd maar ze zijn zeker een stuk lekkerder.

Dit keer zijn ze ook nog gezonder omdat ik namelijk een versie heb gemaakt met açai-bessen poeder. Açai-bessen groeien in Afrika en deze besjes bevatten en hoge concentratie antioxidanten, heel veel aminozuren, vezels, calcium, magnesium, kalium, vitamines en essentiële vetzuren. Persoonlijk vind ik het ook nog een hele lekkere smaak. Het smaakt naar besjes, wat eigenlijk best logisch is, en het geeft echt energie!
In Nederland is het zover ik weet alleen te krijgen in poeder vorm, die als het goed is nog steeds al deze pluspunten bevat. Als je geen açai-bessenpoeder hebt, kan je dat ook weglaten en eventueel iets anders toevoegen, of ze gewoon naturel laten.

Ingrediënten voor 12 kleine pancakes:

Voor het basisbeslag:
– 1 1/4 cup havermout
– 4/5 cup plantaardige melk
– 1 ei
– 1 banaan
– 1/2 theelepel (biologische) bakpoeder

Voor de açai-bessen vorm (voor het hele beslag, halveren voor de helft kan): 
– 6 theelepels açai-bessen poeder
– 4 theelepels maca-poeder

DSC_0001-2

Bereiding:

Mix alle ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel nog wat extra melk toe als het beslag echt te dik blijft. Warm één of twee pannen op en doe er een beetje kokosvet/olie in. Als je de pancakes gaat bakken is het beter als je het vuur iets lager draait, anders branden ze erg snel aan.
Je kan de pancakes zo groot maken als je wilt, zorg er alleen wel voor dat ze dun blijven, anders worden ze niet goed gaar. Als de bovenkant droog begint te worden kan je ze omdraaien. Vaak is dat al na minder dan een minuutje.

TIP: beleg ze bijvoorbeeld met dunne plakjes banaan, appel of ander fruit. Dat maakt het echt heel lekker!

Enjoy!!

DSC_0043-2DSC_0009DSC_0007

Ik hoopte eigenlijk wel een beetje dat de açai-bessen versie hetzelfde mooie kleurtje zouden krijgen als wanneer je het poeder ergens in oplost. Het kleurtje bleek alleen een beetje te verdwijnen toen ik het bakte… Maar het gaat om de smaak, toch?

DSC_0071-2DSC_0064-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s