Roergebakken groenten met tofu reepjes

Nu de kou er toch echt langzaam weer aankomt is het tijd voor andere maaltijden. Warme. Even weer iets anders dan (heerlijke) zomer salades. Vaak vergeet ik de optie om groenten  te roerbakken en komt het uiteindelijk uit op gekookte groenten. Best jammer want roerbakken het is een super lekkere (en makkelijke) manier van bereiden. Als de pan heet genoeg is en je de groenten niet te lang roerbakt, blijft een deel lekker knapperig behoudt het de heerlijke smaken.

Sinds kort heb ik ook een maniertje geleerd om tofu goed te kunnen bakken, daardoor wordt het echt zó veel lekkerder! Doordat de pan heel erg heet is, schroeit het meteen dicht. Het ‘jasje’ van de tofu is dan lekker knapperig en  smaakvol door de kruiden. Doei doei smakeloze tofu! 😉

Ingrediënten voor 3 personen:

Voor de groenten:
– 1/2 courgette, in plakjes
– 2 bosuitjes, fijngesneden
– 1 hand mini asperges
– 2 handjes haricot verts, kort gekookt
– 1 paprika, in reepjes
– 10 stronkjes romanesca (kan je vervangen door ‘gewone’ bloemkool), kort gekookt
– 1 scheutje zonnebloem olíe
– 1 scheutje azijn
– Peper en zout naar smaak

Voor de tofu:
– 250 gram (biologische) tofu, in reepjes
– 3 eetlepels maïzena
– 2 theelepels sumak
– Peper naar smaak

DSC_0014DSC_0011DSC_0017DSC_0029DSC_0030

Bereiding:

Wikkel de tofu reepjes in een schone theedoek en zet er iets zwaars bovenop, zo gaat het vocht er uit. Snijd intussen alle groenten. Pak een bord met een hoge rand en maak daar het mengsel van maïzena, sumak en peper. Strooi dat over de droge tofu reepjes en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

Zet een pan op het vuur en doe er een scheut zonnebloem olie in als de pan warm is, de pan moet écht goed warm zijn. De hele bodem moet bedekt zijn met zonnebloemolie, anders brandt het aan. Laat het vuur hoog en leg de tofu reepjes er in. Draai daarna het vuur iets lager. De reepjes moet je na ongeveer een minuutje omdraaien en blijf ze af en toe omdraaien totdat vrijwel alle kanten knapperig zijn. Het is best lastig om alle kanten knapperig te krijgen, dus het is niet erg als een paar kanten niet lukken. Leg ze op een bord met keukenpapier en houd ze warm.

Warm een wok op en bedek de bodem, als deze warm genoeg is, met een dun laagje zonnebloemolie. Doe eerst de romanesca er in en blijf roeren. Voeg na ongeveer 2 minuten de courgette toe. Blijf roeren en doe de paprika en haricot verts er na weer ongeveer twee minuuten bij. Ongeveer twee minuten later mogen de asperges erbij. Blijf roeren en doe de bosuitjes erbij. Als laatste doe je er een scheutje azijn bij en peper en en zout naar smaak.

Enjoy!!

DSC_0067 DSC_0066

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s