Gebakken havermoutje

Havermout. Ik ben er gek op. En dan niet op de gekookte versie, maar de gebakken versie. Sinds ik het eenmaal gegeten heb maak ik het iedere dag als lunch. Heerlijk! Ook is het een heerlijk warm ontbijten op een koude winterdag!

Ingrediënten voor een persoon:

– 1/2 cup havermout
– 1/2 cup melk
– 1/2 banaan
– 1 ei
– Ingrediënten naar smaak

Denk bij de overige ingrediënten bijvoorbeeld aan fruit, zoals appel of blauwe bessen. Ook rozijnen en cranberry’s er in zijn erg lekker! Cacao nibs er in zijn ook heerlijk maar voor de chocolade liefhebber is (zo puur mogelijke) chocola natuurlijk ook een optie. Als extra kan je ook nog kaneel, cacao maar ook bijvoorbeeld açai bessen poeder toevoegen. Dan heeft het net iets meer smaak. Neem daar eventueel 1/2-1 theelepel van. Maar voel je vrij om zelf dingen uit te proberen! De kans dat het echt mislukt is klein 😉

Bereiding:

Prak de banaan, ei, havermout en melk in een kom en laat dat ongeveer 10/15 minuten staan, dan kan het even wellen. In de tussentijd kan je de oven voorverwarmen op 180 graden. Pak daarna twee porseleinen kommetjes en doe daar bakpapier in. Giet het havermout-mengsel er in en roer daar de gewenste ingrediënten er door heen. Zet het daarna voor 20/25 minuten in de oven.

Als het klaar is, is het natuurlijk heerlijk om het op te eten als het nog warm is. Wat je ook kan doen is het ’s avonds maken en dan in de koelkast zetten. De volgende dag kan je het koud op eten (ook echt lekker!) of later nog even opwarmen. Your choice!

Enjoy!

Tip: doe het niet in een afgesloten bakje/doosje/trommeltje als het nog warm is, dan wordt het heel erg vochtig.

DSC_0036

4 thoughts on “Gebakken havermoutje

  1. Lijkt me een heerlijk recept! Paar vraagjes: Met bovenstaande ingredienten kun je dus 2 schaaltjes vullen? Hoeveel groot zijn de schaaltjes (ml) en hoeveel gram is een halve cup havermout ongeveer? Alvast bedankt!!

    Like

    • Leuk om te horen!! Een halve cup havermout is 50 gram, de inhoud van de kommetjes die ik gebruikte is 150 ml per bakje. Als je geen kleine kommetjes hebt, kan je ook een grotere gebruiken. Misschien moet het dan wel iets langer in de oven. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Liefs, Isa

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s