Quinoa salade

Nog niet zo lang geleden at ik voor het eerst quinoa. Ik had toen geen idee wat ik ervan moest verwachten maar ik vond het heerlijk! Ik eet het regelmatig en elke keer probeer ik er wat anders mee te maken. Het lekkere aan quinoa vind ik dat het heel erg licht verteerbaar is en het heel erg lekker is met groenten. Een quinoa salade is bijvoorbeeld hartstikke snel te maken en super gezond! Voor de lunch is deze salade natuurlijk ook perfect!

Ingrediënten voor drie personen:

– 1/2 courgette
– 1 paprika
– 4 tomaten
– 1/2 ui
– 1 knoflook teentje
– 5 gram verse kruiden
– 1/2 à 1 kleine, rode peper`
– 1 theelepel oregano
– 3 eetlepels pompoenpitten
– Quinoa – hoeveelheid naar wens
– Groenten bouillon – om de quinoa in te koken

Bereiding:

Zet als eerst de groentebouillon op en doe de quinoa er voor de aangegeven kooktijd bij als het water kookt. Snijd daarna de ui, knoflook, peper (zonder zaadjes en lijntje!), kruiden, courgette, paprika en tomaten (zonder vruchtvlees).

Zet een pan op het vuur en doe daar koksvet in. Als de pan heet genoeg is doe je de ui, knoflook, peper en kruiden (verse + oregano) er bij. Draai het vuur zachter en voeg na ongeveer één minuutje de courgette en paprika toe en doe een deksel op de pan.
Laat het voor ruim vijf minuten pruttelen en doe de tomaten er dan voor een paar minuutjes bij, de deksel moet er nog steeds op. Na een paar minuten schuif je de inhoud van de pan naar één kant en laat je op de andere helft de pompoen pitten even bakken. Als je ziet dat de pompoen pitten heel licht bruin zijn roer je alles even door elkaar. Daarna kan je de pan van het vuur halen. Giet de quinoa af & enjoy!

P1170172

 

One thought on “Quinoa salade

  1. Pingback: 4 handige fotografie tips | Deliciously Cooking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s